Matematik

beregn længder

10. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)
hey


der står i min opg

Du kender en spids vinkel og hypotenusen – beregn de ukendte længder / vinkler

hvordan løser man den

skal man dvider vinkel med hypotenusen

altså

vinkel / hypotenusen


tak på for hånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

for at kunne beregne noget skal man i en trekant kende 3 ting og du oplyser kun 2, er det evt. en retvinklet trekant?

Svar #2
11. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

ja det er retvinklet trekant

Svar #3
11. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

er der nogen der gider give mig svar hurtig

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

for at kunne finde den sidste vinkel bruger du vinkelsum: altså 180-90-den kendte vinkel, da gradtallet i en trekant 180 grader. Derefter kan du bruge sinusrealationen til at finde de sidste sider; a/sinA=b/sinB=c/sinC

Svar #5
11. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

er det sådan så


180 -90 =90

90/2=45 grader til de begge katater

Svar #6
11. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

er det sådan du mener det

Svar #7
11. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå nu mener vist 180 - 90 = 45

det er 45 grader det er resultat

er det sådan du mente

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

alle 3 vinkler i en trekant er tilsammen 180 grader, så subtrakere man retvinklen på 90 grader, så er der 90 grader tilbage til de sidste 2 vinkler. Den ene vinkel kender vi så den trækker vi fra de 90, og så har vi et resultat der siger hvor mange grader den sidste vinkel er. Eks. vi har en retvinklet trekant ABC, og vi ved at A er 90 grader og at B er 13 grader, så kan vi bestemme vinklen C via dette regnestykke: 180-90-13=C C vil her blive 77 grader.

Skriv et svar til: beregn længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.