Matematik
står l og m vinkelret på hinanden
11. marts 2007 af
Jorvik (Slettet)
Jeg har en linie l af formen
-x + 2y + 2 = 0
og en linie m givet ved en parameterfremstilling
(x,y) = (-2,10) + (-2,3)s
og skal finde ud af om de står vinkelret på hinanden.
Da er en retningsvektor for linien l
r = (-1,2)
og for m
r = (-2,3)
og da determinanten så er lig 1 er de to linier IKKE vinkelrette på hinanden - er det rigtigt???
eller har jeg lavet en fejl ved retningsvektoren for l???
-x + 2y + 2 = 0
og en linie m givet ved en parameterfremstilling
(x,y) = (-2,10) + (-2,3)s
og skal finde ud af om de står vinkelret på hinanden.
Da er en retningsvektor for linien l
r = (-1,2)
og for m
r = (-2,3)
og da determinanten så er lig 1 er de to linier IKKE vinkelrette på hinanden - er det rigtigt???
eller har jeg lavet en fejl ved retningsvektoren for l???
Svar #1
11. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Pas på - det du har fundet er ikke en retningsvektor for l, men en normalvektor for l. Det er dog næsten ligeså godt, for hvis l og m er vinkelrette, må l's normalvektor og m's retningsvektor være parallele.
Svar #2
11. marts 2007 af Jorvik (Slettet)
jaa det er rigtigt, men så er de ikke parallelle..
Det er mig der bliver forvirret af forskellen ml. prikproduktet og determinanten..
takker
Det er mig der bliver forvirret af forskellen ml. prikproduktet og determinanten..
takker
Skriv et svar til: står l og m vinkelret på hinanden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
