Matematik

Vektor-regning opgave 3.063c

11. marts 2007 af JonasJonas (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med følgende opgave?

Givet er 3 vektorer:

a = (2,-5) , b = (-6,4) , c = (11,0)

Bestem tallene s og t, således at c = s*a + t*b

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Det svarer til at løse ligningssytemet

2a-6b=11 og
-5a+4b=0, hvilket du kan gøre ved at isolerer en variabel i den ene og indsætte i den anden.

Svar #2
11. marts 2007 af JonasJonas (Slettet)

hmm, kan du evt. uddybe yderligere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

du skal finde s og t så

c=sa+tb <=> (11,0)=s(2,-5)+t(-6,4), hvilket giver dig ligningerne ovenfor...

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2007 af mathon

den efterlyste uddybning

se
http://peecee.dk/?id=33778

Svar #5
11. marts 2007 af JonasJonas (Slettet)

tak ;)

Skriv et svar til: Vektor-regning opgave 3.063c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.