Matematik

beestem parablen toppunkt ved diff.regning

12. marts 2007 af deniz_g (Slettet)
Har prøvet mig frem, men fatter det ikke alligevel.

1.Y= 2x^2-12x+9
Y= 4x-12x+9

skal jeg så finde d = diskriminanten? d= b^2*4ac

2.Y=-x^2+4x+3
y=-2x+4x+3

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2007 af Lusker (Slettet)

Hvis du skal finde toppunktet ved at differentiere:
1. Først differ du dit udtryk.
2. Sæt det differentieret udtryk lig nul
3. Isoler x.
4. Indsæt x-værdien i dit ikke differentierede udtryk og du har begge koordinater til toppunktet.

Eksempel:
Jeg går du fra at det udtryk du skal differentiere er:
Y = 2x^2-12x+9
y'= 4x-12

0 = 4x - 12
x = 3

y = 2*3^2-12*2+9

y = -9

toppunktet er (3,-9)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2007 af Lusker (Slettet)

Forresten... Du sætter det differentierede udtryk lig med nul, fordi du netop ønsker at finde hældningen i toppunktet og denne er jo nul.

Svar #3
12. marts 2007 af deniz_g (Slettet)

y = 2*3^2-12*2+9
hvorfor det? du sætter 3 på x plads, men du gør det ikke her 12*2+9

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2007 af Lusker (Slettet)

ups det er en fejl, der skal selvfølgelig stå 12*3+9.

Svar #5
12. marts 2007 af deniz_g (Slettet)

:D tak for hjælpen lusker

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2007 af Lusker (Slettet)

Det var så lidt. Jeg håber du forstod det.

Svar #7
12. marts 2007 af deniz_g (Slettet)

men... men..

opg 2

y=-x^2+4x+3
y=-2x^2+4x
0=-4+4x
x=??+

Svar #8
12. marts 2007 af deniz_g (Slettet)

hvad fabler jeg om...

y=-x^2+4x+3
y=2x+4
0=2x+4
x=2

-2^2+4*2+3 =7
x= 7

t=(2,7)

hehe...så er den overstået ^^


Skriv et svar til: beestem parablen toppunkt ved diff.regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.