Kemi

volume af Oxygen

12. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Håber meget på noget hjælp til denne opgave.. Jeg har store porblemer med den, og ved ærligt talt SLET OG OVERHOVEDET ikke, hvordan jeg skal løse den /:

Her kommer den:

C3H8(g) + 4 O2(g) > 3 CO2(g) + 4 H20(g)

Hvilken volume af Oxygen gas ved en temp. af 25 grader og et tryk på 1.04 atm er der brug for, for at færdiggøre forbrændingen (combustion)af 5.53 g propane?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2007 af sapiens (Slettet)

godt, du har nu afstemt reaktionsligningen :)
du ved nok, at du skal bruge pV = nRT, hvoraf du kender p, r og T. n kender du indirekte, du kender nemlig m og M i n = m/M. når du så finder n(propan) ved du, at n(O2) må være 4 gange så stor, se reaktionsligningen. det sætter du så ind i idealgasloven.

husk at lave 25 grader om til kelvin!

Svar #2
12. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

M(C3H8) = ((12.01*3)+(1.008*8)) = 44.094 g/mole

m(C3H8) = 5.53 g

n(C3H8) = 44.094 g/mole / 5.53g = 7.97 mole

-----------------------------

n(O2) = 7.97 mole * 4 (pga.forholdet) = 31.89 mole

-----------------------------

p * V = n * R * T

1.04 atm * V = 31.89 mole * R (hvad er det?) * (25+372 eller hvad er det kelvin er?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2007 af sapiens (Slettet)

formlen hedder n = m/M, hvor n er stofmængde, m er masse og M er molarmasse :)

Svar #4
12. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

Jep.

Men er det ikke, hvad jeg allerede har udregnet i overstående?

Skriv et svar til: volume af Oxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.