Matematik
Karthesisk produkt
13. marts 2007 af
Madsst (Slettet)
Hejsa. Er der en som på letforståeligt dansk kan forklare forskellen på fællesmængden og det karthesiske produkt mellem to mængder. Jeg er ikke sikker på at jeg forstår definitionen der står i min bog.
Svar #1
13. marts 2007 af sheaf (Slettet)
Fællesmængden mellem et antal mængden er mængden af de elementer, der tilhører alle mængderne.
Det Cartesiske produkt mellem n mængder er mængden bestående af alle n-tupler; hver n-tupel med præcist eet element fra hver af de n mængder.
Eksempel:
A = {1,2,3}
B = {2,4}
Så er snittet (fællesmængden) AnB = {2} medens produktet er
AxB = {(1,2),(1,4),(2,2),(2,4),(3,2),(3,4)}
Det Cartesiske produkt er et specialtilfælde (gældende udelukkende for mængde) af de direkte produkt mellem objekter, såsom grupper, ringe, moduler.
Det Cartesiske produkt mellem n mængder er mængden bestående af alle n-tupler; hver n-tupel med præcist eet element fra hver af de n mængder.
Eksempel:
A = {1,2,3}
B = {2,4}
Så er snittet (fællesmængden) AnB = {2} medens produktet er
AxB = {(1,2),(1,4),(2,2),(2,4),(3,2),(3,4)}
Det Cartesiske produkt er et specialtilfælde (gældende udelukkende for mængde) af de direkte produkt mellem objekter, såsom grupper, ringe, moduler.
Skriv et svar til: Karthesisk produkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
