Matematik

At finde grænseværdier, basale trin?

13. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)
Jeg har en simpel opgave der lyder

Bestem en forskrift R, som jeg har fundet til

R(t)= 15/-0,05+700e^0,05x

Nu skal jeg så bestemme.. hm jeg ved ikke hvordan jeg siger det med bogstaver så tegner det nu

http://img471.imageshack.us/my.php?image=rgrmoduendeligtjajaly2.png


Svar #1
13. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Hvordan gør man det ?

hvad er den måde man formelt skal løse opgaven på

Svar #2
13. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Kan godt selv se at funktionen vil gå imodt 700e^0,05x

når t nærmer sig uendeligt

Svar #3
13. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Forresten ud for x skulle der have stået t !

t er variablen

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2007 af Lurch (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om din notation,
Mener du
R(t)= 15/(-0,05+700e^0,05t)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)

altså borset fra, at du nok mener:
R(t)=15/(-0,05+700*e^(0,05t))
Undersøg følgende, hvad sker der med brøkens tæller for t gående mod uendeligt? hvilket værdi vil den gå i mod?
Undersøg hvilken værdi brøkens nævner vil gå imod for t gående mod uendeligt.

Til sidst sammenkobles dette til:
Hvis tælleren går mod ... for t gående mod uendeligt og hvis nævneren går mod ... for t gående mod uendeligt,så går hele brøken mod .... for t gående mod uendeligt...

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvordan kan du se det? Det kan jeg ikke!

Der gælder, at


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Parentesen skulle have sluttet efter exp-udtrykket!

Svar #8
13. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)

Dominik har skrevet funktionen rigtigt op

Stykket lyder

15/-0,05+700e^(0,05t)

Og jeg mente præcist det jeg skrev ! stykket er en differential ligning af formen b-ay

okey er det her så et ordentligt svar ?

For t gående mod uendeligt der vil R(t) gå imod uendeligt

Dette ses da 15/-0,05 er en konstant som vi adderer 700e^(0,05)t, dette led vil gå imod uendeligt for t gående mod uendeligt

Er det noget herhen ad svaret skal lyde ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Ja, det er noget i den stil du kan skrive. Jeg vil nok bare skrive at det følger af at eksponentialfunktionen er voksende (på hele den reelle akse).

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
... og kontinuert, naturligvis!

Skriv et svar til: At finde grænseværdier, basale trin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.