Matematik

2 små opgaver

14. marts 2007 af protein30 (Slettet)
kan nogle hjælpe mig følgende opgaver:

Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

Rigtigt svar? (2x-3)^2 ?


undskyld, kan nogle hjælpe mig den denne opgave:


Bestem rødderne i andengradspolymiet
f(x)=x^2-x-2

Rigtigt rødder? f(x)=(x+x)*(x+2)


Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Vi tjekker svaret i nr. 1:
(2x-3)^2 = 4x^2+9-2*2x*3 = 4x^2+9-12x
Det var rigtigt...

Med rødder menes der, der hvor andengradspolynomiet skærer x-aksen, dvs y=0
dermed løses anden gadsligningen:
0=x^2-x-2

(dét du har skrevet op, har intet med rødder at gøre)

Svar #2
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

Hvordan løser jeg så den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Ligesom en hvilken som helst andengradsligning, formlen står i din formelsamling(hvis jeg prøver at skrive den op her, så bliver den ulæselig, så det lader jeg vær med)

Svar #4
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

det er ligemeget bare skriv den til mig eller send den til mig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Så prøver vi:
andengradsligningen:
0=ax^2+bx+c
Har disse to løsninger:

x1 = (-b+sqrt(d))/2a

og

x2 = (-b-sqrt(d))/2a

Hvor d=b^2-4ac


Svar #6
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

dvs jeg skal bruge diskrimantionformel

jeg finder først d=b^2-4ac, derefter finder jeg hvis d er større end 0 så er der 2 muligheder den ene er
x=(-b+sqrt(d))/2a

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

nemlig...

Svar #8
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

men kan du så faktoiser polynomiet? og hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Det kan man, men det bliver du jo ikke bedt om at gøre... Og for at faktorisere polynomiet, så skal du også finde rødderne først...

Svar #10
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

jo jeg skal faktoriser denne?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#10 Ikke i følge det, som du skriver i opgave formuleringen... Men du skal først og fremmest finde dine rødder...

Svar #12
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

ok

Svar #13
14. marts 2007 af protein30 (Slettet)

Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

hvordan gør du præcis ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2007 af mathon

(ax-b)^2 = (ax)^2 - 2*(ax)*b + b^2
bruges baglæns

(ax)^2 - 2*(ax)*b + b^2 = (ax-b)^2

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. marts 2007 af mathon

4x^2-12x+9 = (2x)^2 -2*(2x)*3 + 3^2

Skriv et svar til: 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.