Matematik

F(X) => f(x)

14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)
Jeg skal gøre rede for at f(x)=xlnx-2x er en stamfunktion til f'(x)=lnx-1

Nogle der lige vil forklare mig det?? kan nemlig ikk selv se det

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

differentier f(x)... hvis f'(x) fås, så er der tale om en stamfunktin til f'(x)

Svar #2
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

jah det er jeg klar over.. men hvad er reglerne når mandifferentiere sådan et stykke.. ?? det er det jeg ude efter.. ved godt det burde gi det samme men kan bare ikk se hvorn

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)

benyt produktformlen for at differentiere sådan en funktion, her er g(x)=x og f(x)=ln(x)

Svar #4
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

takker mester


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2007 af sapiens (Slettet)

jeg synes nu det er lettere at integrere f'(x)=lnx-1, da du ved at int lnx dx = x*lnx - x og int 1 dx = x. du har så x*lnx - x - x = x*lnx - 2x

Skriv et svar til: F(X) => f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.