Matematik
ligning
16. marts 2007 af
fukix154 (Slettet)
Givet f(x)=x^2+x-1 og g(x)=2-x
Løs ligningen f(x)=g(x)
Løs uligheden f(x)< g(x)
-
Vis hvordan man gør?
Løs ligningen f(x)=g(x)
Løs uligheden f(x)< g(x)
-
Vis hvordan man gør?
Svar #1
16. marts 2007 af Zeimon (Slettet)
Kan du sige hvad opgaven går ud på ?
Normalt skal de to beregnende sider ændres, så du får 2 ens sider ..
g(x)-3=-1-x
g(x)+2x-3=-1+x
g(x)+x^2+2x-3=-1+x+x^2
derefter
g(x)+x^2+2x-3=-1+x+x^2=f(x)
g(x)+x^2+2x-3=f(x)
f(x)=g(x)+x^2+2x-3
Ved den anden sætter du < ind..
f(x)<g(x)+x^2+2x-3
Håber det hjælper ..!
Normalt skal de to beregnende sider ændres, så du får 2 ens sider ..
g(x)-3=-1-x
g(x)+2x-3=-1+x
g(x)+x^2+2x-3=-1+x+x^2
derefter
g(x)+x^2+2x-3=-1+x+x^2=f(x)
g(x)+x^2+2x-3=f(x)
f(x)=g(x)+x^2+2x-3
Ved den anden sætter du < ind..
f(x)<g(x)+x^2+2x-3
Håber det hjælper ..!
Svar #2
16. marts 2007 af protein30 (Slettet)
Se resultatet er ligning: x=-3 eller x=1 men ved ikke hvordan jeg gør?
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
