Matematik

Svært Bevis

17. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan beviser jeg "Kapital Formlen" :

y(b) = S(a,t) f(t) * e ^r(b-t) dt


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du må være mere specifik. Hvilken formel taler du om, og hvad skal du bevise?

Svar #2
17. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Det er en, når man beregner renten af et beløb.

Den skal vel bevises via differentialligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Ja, men hvad er a? Hvad er b? Hvad er r? Og hvad betegner f(t)?

Svar #4
17. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

r er renten (fx 0,1).
a er start-tid, og b er slut-tid. f(t) er funktionen af tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Har man en rentetilskrivning n gange om året får man efter året er omme (1+r/n)^n i rente, hvis renten er r. Efter t år får man så (1+r/n)^nt. Kald nu m=n/r, så kan det skrives som [(1+1/m)^m]rt, og da en af definitioner på e er (1+1/x)^x for x gående mod uendeligt er altså de indre af parantesen ovenfor e for n gående mod uendeligt. Der står derfor e^rt når n går mod uendeligt, svarende til at man forrenter kontinuerligt. Da integraler også kan opfattes som summer er integralet ovenfor summen af kontinuerlige rentetilskrivninger over en periode. Mere præcist kan jeg ikke lige komme det ud fra hvad du skriver.

Svar #6
18. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Kan man ikke bevise det via differentialligninger?

Af denne form:
y' + p(t) = f(t)

y = vx + Cx

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Det kommer an på hvad du skal vise. Hvad er det præcis formlen beregner og hvad er parametrene?

Svar #8
18. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

C er en konstant..

v'= f(t) / x(t)

Skriv et svar til: Svært Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.