Matematik

Vektorer: find en ubekendt og alt muligt andet.. Hjælp..

18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved: a= ((5-t)over 2) og b= (4 over (t+1))
hvor t er et tal.
(a) Bestem t, således at a er vinkelret på b.
(b) For hvilke t er a parallel med b?
(c) Bestem t, så |a|=|b|

Jeg kan ikke lave pilene over a og b, men det er vektorer.

Jeg fatter simpelthen ikke opgaven. Det eneste jeg er kommet frem til, ved opgave a, er at hvis vektor a skal stå vinkelret på vektor b, så skal den hattes (â).

Jeg har prøvet at finde en determinant ud fra den nye vektor a, men.. Det er så forkert!!

Er der ikke nogen der vil være søde at hjælpe mig igang? Jeg vil være rigtig taknemmelig for det. Please..


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

Hej.

a)
du ved at a prik b=0 medfører at a er vinkelret på b eller en af de to vektorer er nulvektor, derfor skal du bare løser a prik b=0.

b) her ved du at det(a,b)=0 medfører at a er paralel med b, derfor løser du bare det(a,b)=0

Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

c)

hvis vektor a har koordinaterne x1,y1 og b har x2,y2

er længden af |a|=sqrt(x1^2+y1^2) og |b|=sqrt(x2^2+y2^2) så er det bare at indsætte dine kordinater og løse |a|=|b|

Svar #3
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Kan det er godt passe:

Facit til a: 12
Facit til b: 2
?

Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

2 sek

Svar #5
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Helt i orden, bare tag din tid

Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

jeg får den første til 9

Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

sry 11

Brugbart svar (1)

Svar #8
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

du skal løse dette
a*b=0
(5-t)*4+2(t+1)=0

Svar #9
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Siger du ikke: 4(5-t) + 2(t+2)
Jeg får den stadig til 12..

Brugbart svar (1)

Svar #10
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

Jo, en af os har bare b's andenkoordinat forkert. du har skrevet at den er t+2 men i #1 skriver du at den er t+1

Svar #11
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Jeg kan ikke få den til at give 11

Svar #12
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Nåh!
Prøver lige igen så!
-Godt set!

Svar #13
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Ok, nu giver den 11 !

Brugbart svar (1)

Svar #14
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

den næste er ikke helt rigtig.. Du skal løse
det(a,b)=0
(5-t)*(t+1)-2*4=0

Den har 2 løsninger

Svar #15
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Giver b både -1,5 og 1,5 ?..

Brugbart svar (1)

Svar #16
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

nej, jeg får den til t=1 eller t=3

Svar #17
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Får du ligningen til at være: -t^2 + 4t -3 = 0 ?

Svar #18
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Ok, tror at jeg har opdaget fejlen.. Skal lige regne den igennem igen..

Svar #19
18. marts 2007 af TJuhl (Slettet)

Jeg kom til at bytte rundt på de to første tal, men jeg får det også til 1 og 3 nu. Tusind tak for det.

Vil prøve at beregne c'eren nu..

Brugbart svar (1)

Svar #20
18. marts 2007 af bjarnegoldbaek2 (Slettet)

5t+5-t^2-t-8=0
-t^2+4t-3=0
d=16-4*(-1)*(-3)
d=16-12
d=4

(-4+sqrt(4))/(2*(-1))=1
(-4-sqrt(4))/(2*(-1))=3

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.