Kemi
Bestem pH igennem syre/base titrering
18. marts 2007 af
shafh (Slettet)
Hej
Jeg har 2 ml eddikesyre af en ukendt koncentration, som jeg har tilført et par dråber af indikatoren: phenolphtalein.
Har derefter tilførst NaOH (0.100 M) igennem titrering, indtil væsken skifter farve.
18,2 mL NaOH (0,100 M) blev tilført.
Hvordan udregner jeg koncentrationen af edikkesyren?
Please kom med lidt tekst på hvad du gør. Jeg skal forstå jeres udregninger. Det er det der er vigtigt!
Jeg har 2 ml eddikesyre af en ukendt koncentration, som jeg har tilført et par dråber af indikatoren: phenolphtalein.
Har derefter tilførst NaOH (0.100 M) igennem titrering, indtil væsken skifter farve.
18,2 mL NaOH (0,100 M) blev tilført.
Hvordan udregner jeg koncentrationen af edikkesyren?
Please kom med lidt tekst på hvad du gør. Jeg skal forstå jeres udregninger. Det er det der er vigtigt!
Svar #1
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)
Siden du kender reaktionsforholdet, som er 1:1, kan du udlede, at:
C(NaOH) * V(NaOH) = C(ES) * V(ES)
<=>
0,1 Mol/L * 18,2 mL = x Mol/L * 2 mL (enheden for volumen er ligegyldig, da der er tale om et forhold!)
<=>
C(ES) = (C(NaOH) * V(NaOH))/V(ES) = (0,1 * 18,2)/2 = 0,91 M
Øhm....ja...det ligner ganske vist fortyndingsformlen, men det er, hvad jeg kan udlede. Kan ikke finde mine keminotater ;)
C(NaOH) * V(NaOH) = C(ES) * V(ES)
<=>
0,1 Mol/L * 18,2 mL = x Mol/L * 2 mL (enheden for volumen er ligegyldig, da der er tale om et forhold!)
<=>
C(ES) = (C(NaOH) * V(NaOH))/V(ES) = (0,1 * 18,2)/2 = 0,91 M
Øhm....ja...det ligner ganske vist fortyndingsformlen, men det er, hvad jeg kan udlede. Kan ikke finde mine keminotater ;)
Skriv et svar til: Bestem pH igennem syre/base titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
