Matematik
Blandet aflevering..
19. marts 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
Nogle der vil hjælpe mig punkt for punkt, jeg vil ikke have resultaterne, men bare vejledning til hvordan jeg finder dem, på forhånd tak...
http://peecee.dk/?id=35144
http://peecee.dk/?id=35144
Svar #1
19. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Opgave 7a) Du skal bestemme konstanterne a og b, således at funktionen med forskriften f(x)=b*a^x går igennem punkterne (0,3) og (1,6).
Ved indsættelse af (0,3) fås 3=b*a^0 <=> b=3. Nu har vi så forskriften f(x)=3*a^x. Konstanten a findes ved indsættelse af punktet (1,6): 6=3*a^1=3*a <=> a=2. Den endelige forskrift er således f(x)=3*2^x.
På samme måde løses de andre opgaver.
Øvelse 17) Her skal du bestemme konstanten a, således at x/3+4=ax+9.5 når x=3.
Opgave 1.021) Brug tangentligningen y=f(x0)+f'(x0)(x-x0). I dit tilfælde er x0=1. Du klarer nok selv at differentiere P.
Ved indsættelse af (0,3) fås 3=b*a^0 <=> b=3. Nu har vi så forskriften f(x)=3*a^x. Konstanten a findes ved indsættelse af punktet (1,6): 6=3*a^1=3*a <=> a=2. Den endelige forskrift er således f(x)=3*2^x.
På samme måde løses de andre opgaver.
Øvelse 17) Her skal du bestemme konstanten a, således at x/3+4=ax+9.5 når x=3.
Opgave 1.021) Brug tangentligningen y=f(x0)+f'(x0)(x-x0). I dit tilfælde er x0=1. Du klarer nok selv at differentiere P.
Svar #2
19. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
Tak sigmund, jeg prøver og vender helt sikkert tilbage hihi
Svar #3
19. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
Hej igen jeg har prøvet at løse opgave 7 men tvivler på den er rigtig, for jeg ved ikke hvorfor jeg gør som jeg gør, jeg kan ikke finde ud af de andre opgaver, for jeg kan ikke huske reglerne.
http://peecee.dk/?id=35150
http://peecee.dk/?id=35150
Skriv et svar til: Blandet aflevering..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
