Matematik
kan I hjælpe mig med at beregne den eksakte værdi af integralet:
19. marts 2007 af
dratini (Slettet)
kan i hjælpe mig med at beregne den eksakte værdi af integralet:
S(2x+1)*e^(-x)dx med grænserne 1 og 0.
Jeg har regnet på det mange gange, men får noget forskelligt hver gang! Håber i kan hjælpe mig på vej!!
S(2x+1)*e^(-x)dx med grænserne 1 og 0.
Jeg har regnet på det mange gange, men får noget forskelligt hver gang! Håber i kan hjælpe mig på vej!!
Svar #1
19. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Prøv med partiel integration - sæt f(x)=e^(-x) og g(x)=2x+1.
Svar #3
19. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Hvis f(x)=e^(-x) er F(x)=-e^(-x), og hvis g(x)=2x+1 så er g'(x)=2. Indsætter vi nu i formlen, får vi
S(2x+1)*e^(-x)dx = -(2x+1)e^(-x) - S (-2e^(-x))dx
...hvor der selvf. er grænser hvor der grænser være skal. I første led sætter du bare grænserne ind, det bagerste led kan omskrives:
- S (-2e^(-x))dx =
2 S e^(-x) dx =
-2[-e^(-x)]
Indsæt grænser og regn.
S(2x+1)*e^(-x)dx = -(2x+1)e^(-x) - S (-2e^(-x))dx
...hvor der selvf. er grænser hvor der grænser være skal. I første led sætter du bare grænserne ind, det bagerste led kan omskrives:
- S (-2e^(-x))dx =
2 S e^(-x) dx =
-2[-e^(-x)]
Indsæt grænser og regn.
Skriv et svar til: kan I hjælpe mig med at beregne den eksakte værdi af integralet:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
