Matematik
Vinkel med vandret
20. marts 2007 af
Mariposa88 (Slettet)
"Bestem de punkter på grafen for f(x) = 0,5x^2 - 2x + 3, hvor tangenten til grafen danner en vinkel på 30 grader med vandret"
Umiddelbart tænker jeg, at jeg skal bruge tan(v) = a og/eller differenciere, så f´(x) = x - 2, men så kan jeg ikke komme videre i min tankegang.
Hjælp, anyone? :)
Umiddelbart tænker jeg, at jeg skal bruge tan(v) = a og/eller differenciere, så f´(x) = x - 2, men så kan jeg ikke komme videre i min tankegang.
Hjælp, anyone? :)
Svar #1
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)
jaaeh, a = f'(x) = x-2. Derfor:
a = tan(30) = x-2
<=>
x = tan(30) + 2
Naturligvis er dette kun én løsning, for der findes også en løsning i 4. kvadrant (evt. 2 og 3. kvadrant).
a = tan(30) = x-2
<=>
x = tan(30) + 2
Naturligvis er dette kun én løsning, for der findes også en løsning i 4. kvadrant (evt. 2 og 3. kvadrant).
Svar #2
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)
Øh, kan det nu også passe? Jeg er vist forvirret lige nu :S
Skriv et svar til: Vinkel med vandret
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
