Matematik
FUNKTION
20. marts 2007 af
PC KOPAT (Slettet)
vil i hjælpe mig med følgende:
en lineær funktion har graf gennem punkterne P (2.5) og Q (-1,-2)
a) Bestem forskrift for f:
det har jeg gjort og det bliver:
f(x)=ax+b = f(x)=2.33x+0,34
så kommer problemet :
b) En linje m parallel med grafen for f går gennem puntet R(4,6). Bestem en ligning for m??
kan i hjælpe mig?
mange tak på forhånd:-)
en lineær funktion har graf gennem punkterne P (2.5) og Q (-1,-2)
a) Bestem forskrift for f:
det har jeg gjort og det bliver:
f(x)=ax+b = f(x)=2.33x+0,34
så kommer problemet :
b) En linje m parallel med grafen for f går gennem puntet R(4,6). Bestem en ligning for m??
kan i hjælpe mig?
mange tak på forhånd:-)
Svar #1
20. marts 2007 af do-zap (Slettet)
du skal finde hældningen For F, hvis m er parallel med f må den have samme hældning
Svar #3
20. marts 2007 af QaZZaQ
Idet den er parallel med f, har den jo samme hældning; 2.33.
Så y=ax+b, hvor du kender a (den samme som for f), og du ved den går igennem punktet R. Så løs ligningen
5=2.33*4+b for at finde b.
Så y=ax+b, hvor du kender a (den samme som for f), og du ved den går igennem punktet R. Så løs ligningen
5=2.33*4+b for at finde b.
Svar #4
20. marts 2007 af me_strix (Slettet)
f || m <=> a_f = a_m
Der står i ord; hvis f er parallel med m, er hældningen af f lig med hældningen af m.
Dermed har du a,x,y i ligningen for m, som er y=ax+b, og du kan derfor let isolere b..
Der står i ord; hvis f er parallel med m, er hældningen af f lig med hældningen af m.
Dermed har du a,x,y i ligningen for m, som er y=ax+b, og du kan derfor let isolere b..
Skriv et svar til: FUNKTION
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
