Matematik
Hjælp til at forstå statistik!!
21. marts 2007 af
arms race (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp til at forstå statistik..
Det jeg har problemer med er hvordan man udregner marginal fordeling og betinget fordeling.. hvad skal man gøre hvis man har en fælles sandsynligheds fordeling ( joint. P.d.f ) for Y og dette er oplyst
Joint p.d.f af X og Y, f(x,y) = 4x for 0< x< y <1
Hvordan finder man den marginale fordeling af Y
Samt den betinget fordeling for X givet at Y er ½
Håber i kan hjælpe
Det jeg har problemer med er hvordan man udregner marginal fordeling og betinget fordeling.. hvad skal man gøre hvis man har en fælles sandsynligheds fordeling ( joint. P.d.f ) for Y og dette er oplyst
Joint p.d.f af X og Y, f(x,y) = 4x for 0< x< y <1
Hvordan finder man den marginale fordeling af Y
Samt den betinget fordeling for X givet at Y er ½
Håber i kan hjælpe
Svar #1
21. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Den marginale p.d.f. af Y er givet ved
\,dx.$)
Her ligger x mellem 0 og y. Således skal du integrere fra 0 til y.
Den betingede fordeling af X givet Y=y findes af multiplikationsreglen ("multiplication rule" på engelsk).
Hvis du kender den marginale samt den betingede, så er den sammensatte givet ved
=f(y)*f(x|y).$)
Her kender du den sammensatte samt den marginale. Den betingede findes så som
=f(x,y)/f(y).$)
Er du med?
Her ligger x mellem 0 og y. Således skal du integrere fra 0 til y.
Den betingede fordeling af X givet Y=y findes af multiplikationsreglen ("multiplication rule" på engelsk).
Hvis du kender den marginale samt den betingede, så er den sammensatte givet ved
Her kender du den sammensatte samt den marginale. Den betingede findes så som
Er du med?
Svar #2
21. marts 2007 af sigmund (Slettet)
#1,
Der står [\inftyf?} et sted i starten. F'et skal stå nede foran '(x,y)'.
Der står [\inftyf?} et sted i starten. F'et skal stå nede foran '(x,y)'.
Skriv et svar til: Hjælp til at forstå statistik!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
