Matematik
bestem værdimængden
21. marts 2007 af
goegler (Slettet)
Hej
Jeg er kommet til at sidde fast i hvordan man finder værdimængden af denne funktion: f(x)= 1/4x^4-x^2.
På forhånd tak...
Jeg er kommet til at sidde fast i hvordan man finder værdimængden af denne funktion: f(x)= 1/4x^4-x^2.
På forhånd tak...
Svar #1
21. marts 2007 af hogt.dk (Slettet)
Du skal finde alle de værdier f kan give, når man indsætter en x-værdi. Dette gør du ved at bestemme y-koordinaterne til alle punkterne på grafen for f.
Du har her brug for de punkter hvor grafen har vandret tangent, da det er her y-værdien kan være størst eller mindst. X-koordinaten i disse punkter findes ved at løse f'(x)=0. Herefter findes y-koordinaterne ved at indsætte de fundne x-værdier i f(x) og f kan skitseres...
Du har her brug for de punkter hvor grafen har vandret tangent, da det er her y-værdien kan være størst eller mindst. X-koordinaten i disse punkter findes ved at løse f'(x)=0. Herefter findes y-koordinaterne ved at indsætte de fundne x-værdier i f(x) og f kan skitseres...
Skriv et svar til: bestem værdimængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
