Matematik
Fejl i opgave, men hvor?
22. marts 2007 af
TjooDk (Slettet)
b) I et koordinatsystem i planen er to vektorer
vektor a= (-1,2)
vektor b=(t,(3t-1))
Hvor t er et tal
Bestem t, så er vinkelret på
vektora *vektorb = 0 skal gælde
(-1)t+(3t-1)2=0 <=> -t+6t-2=0 <=> 5t=2 <=> t = 2/5
Bestem t, så er parallel med
det( , ) = 0 skal gælde
a1b2-a2b1=0
[] = <=>
-1(3t-1)-2*t = 0 ? -3t+2-2t=0 ? -5t = -2 ? 5t = 2 ? 2/5 = t
Hmm burde da ik kunne lade sig gøre?
vektor a= (-1,2)
vektor b=(t,(3t-1))
Hvor t er et tal
Bestem t, så er vinkelret på
vektora *vektorb = 0 skal gælde
(-1)t+(3t-1)2=0 <=> -t+6t-2=0 <=> 5t=2 <=> t = 2/5
Bestem t, så er parallel med
det( , ) = 0 skal gælde
a1b2-a2b1=0
[] = <=>
-1(3t-1)-2*t = 0 ? -3t+2-2t=0 ? -5t = -2 ? 5t = 2 ? 2/5 = t
Hmm burde da ik kunne lade sig gøre?
Svar #1
22. marts 2007 af me_strix (Slettet)
Det kan heller ikke lade sig gøre :-)
Du har lavet en dum fejl.
Du skriver:
"-1(3t-1)-2*t = 0 ? -3t+2-2t=0 ?"
Det skulle være:
-1(3t-1)-2*t = 0 = -3t+1-2t
Du har lavet en dum fejl.
Du skriver:
"-1(3t-1)-2*t = 0 ? -3t+2-2t=0 ?"
Det skulle være:
-1(3t-1)-2*t = 0 = -3t+1-2t
Skriv et svar til: Fejl i opgave, men hvor?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
