Matematik
ikke svær opgave!
23. marts 2007 af
hermione (Slettet)
hejsa ^^
jeg har fået denne opgave:
en funktion f er givet ved
f(x)= -1/3*(pi)*X^3+4*X^2
bestem monotoniforholdende for f(x)
okay.
først har jeg differentieret:
f(x)= -1/3*(pi)*X^3+4*X^2
f(x)=-(pi/3)*X^3+4X^2
f´(x)= (pi/3)*3x^3-1 +4*2x^2-1
f´(x)= -(pi)*X^2+8x
ok. så ved jeg at jeg nu skal finde maximum og minimum punkterne. men her går jeg lidt i stå...
vi skal vel bruge formlen: d/dx f(x)=0
men jeg er i tvivl om hvordan det skal sættes ind i ligningen...jeg har prøvet lidt...
d/dx f(x)= -(pi)*X^2+8x =0
x^2+8x=(pi)
x = pi/10
men det ser jo ikke rigtigt ud...hvad med det her?
d/dx f(x)= 2x+8= 0
d/dx f(x)= 4x= 8
x=8/4
x=2 Det ser bedre ud ikke?
på forhånd tak.
jeg har fået denne opgave:
en funktion f er givet ved
f(x)= -1/3*(pi)*X^3+4*X^2
bestem monotoniforholdende for f(x)
okay.
først har jeg differentieret:
f(x)= -1/3*(pi)*X^3+4*X^2
f(x)=-(pi/3)*X^3+4X^2
f´(x)= (pi/3)*3x^3-1 +4*2x^2-1
f´(x)= -(pi)*X^2+8x
ok. så ved jeg at jeg nu skal finde maximum og minimum punkterne. men her går jeg lidt i stå...
vi skal vel bruge formlen: d/dx f(x)=0
men jeg er i tvivl om hvordan det skal sættes ind i ligningen...jeg har prøvet lidt...
d/dx f(x)= -(pi)*X^2+8x =0
x^2+8x=(pi)
x = pi/10
men det ser jo ikke rigtigt ud...hvad med det her?
d/dx f(x)= 2x+8= 0
d/dx f(x)= 4x= 8
x=8/4
x=2 Det ser bedre ud ikke?
på forhånd tak.
Svar #1
23. marts 2007 af Christina_Jensen (Slettet)
Du skal sætte f'(x)=0.
f'(x)= -(pi)*X^2+8x <=> 0=-(pi)*X^2+8xSå løser du bare den ligning med hensyn til x!
f'(x)= -(pi)*X^2+8x <=> 0=-(pi)*X^2+8xSå løser du bare den ligning med hensyn til x!
Skriv et svar til: ikke svær opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
