Matematik
opgave
23. marts 2007 af
protein30 (Slettet)
hej, jeg kan nemlig ikke find ud af denne opgave og har prøvet at lave en ligning men den virker altså ikke :( derfor beder jeg en hjælp herfra tak og opgaven lyder således:
Parablen med ligningen y=ax^2+bx+c går gennem punkterne P, Q og R.
Bestem på mindst to forskellige måder tallene a, b og c, når P(0,1), Q(1,0) og R(-1,3)
men jeg har fundet c:
y=ax^2+bx+c
1)
ved at indsætte P(0,1)
fås
1=a*0^2+b*0+c, hvoraf c=1
hvordan finder jeg a og b så?
Parablen med ligningen y=ax^2+bx+c går gennem punkterne P, Q og R.
Bestem på mindst to forskellige måder tallene a, b og c, når P(0,1), Q(1,0) og R(-1,3)
men jeg har fundet c:
y=ax^2+bx+c
1)
ved at indsætte P(0,1)
fås
1=a*0^2+b*0+c, hvoraf c=1
hvordan finder jeg a og b så?
Svar #1
23. marts 2007 af CrackerBoy (Slettet)
2 ligniger med 2 ubekendte
0=a1^2+b1+1
3=a(-1)^2+b(-1)+1
0=a1^2+b1+1
3=a(-1)^2+b(-1)+1
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
