Matematik
bestem monotoniforhold
24. marts 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej. Har fået stillet opgaven:
En funktion f er givet ved f(x)= 8x/e^x
Bestem f'(x).
Denne har jeg bestemt til:
f'(x)= 8*e^x-8x*e^x /(e^x)^2
Er dette rigtigt?
Så spørges der:
Bestem monotoniforhold og maksimum for f.
Jeg kan ikke finde nogen nulpunkter til grafen, hvordan laver jeg så monotoniforhold?
Sætter virkelig pris på hjælp:)
En funktion f er givet ved f(x)= 8x/e^x
Bestem f'(x).
Denne har jeg bestemt til:
f'(x)= 8*e^x-8x*e^x /(e^x)^2
Er dette rigtigt?
Så spørges der:
Bestem monotoniforhold og maksimum for f.
Jeg kan ikke finde nogen nulpunkter til grafen, hvordan laver jeg så monotoniforhold?
Sætter virkelig pris på hjælp:)
Svar #1
25. marts 2007 af Christina_Jensen (Slettet)
Når jeg diffenrentierer f(x) får jeg:
f'(x)=(8-8x)*e^(-x)
For at bestemme monotoniforholdene sætter jeg f'(x)=0, og får: x=1
Ved hjælp af monotonilinen kan jeg derefter bestemme monotinoforholdene for f(x) og påvise, at x=1 er f(x) er førstekoordinaten til f(x)'s maksimum.
f'(x)=(8-8x)*e^(-x)
For at bestemme monotoniforholdene sætter jeg f'(x)=0, og får: x=1
Ved hjælp af monotonilinen kan jeg derefter bestemme monotinoforholdene for f(x) og påvise, at x=1 er f(x) er førstekoordinaten til f(x)'s maksimum.
Svar #4
25. marts 2007 af hamlet (Slettet)
tak for alle svar. Jeg forstår dog ikke hvorfor den bliver 8e^x-8xe^-x
Hvordan kommer man frem til dette, ved at differentiere 8x/e^x
Skal man ikke benytte brøkdifferentiation?
Hvordan kommer man frem til dette, ved at differentiere 8x/e^x
Skal man ikke benytte brøkdifferentiation?
Skriv et svar til: bestem monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
