Fysik

atwoods faldmaskine - bar kig :-)

25. marts 2007 af arule (Slettet)
Hej

Jeg er i gang med at lave en rapport over atwoods faldmaskine. Der har jeg lavet en graf hvor jeg har fået:

y = 0,006x^2 + 0,2482x + 0,0505
R2 = 0,9755

men er det noget med at accelerationen er dobbelt så stor eller hvordan er det at det fungerer?

jeg skal:

En sammenligning af regressionen med bevægelsesligningen for en konstant accelereret bevægelse: 0,5*a*t^2+v0*t+x0 og en bestemmelse af den eksperimentelle værdi af accelerationen.

En beregning af den teoretiske acceleration og en sammenligning med den eksperimentelle.

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver? - jo hurtigere jo bedre :)

Jeg ville meget gerne have lavet et link med det, men det kan jeg ikke finde ud af...

Svar #1
25. marts 2007 af arule (Slettet)

Please hjælp! Her har jeg link til det jeg har lavet, samt det som opgaven går ud på.

Det er mere så i kan se graf og sådan...

http://www.peecee.dk/?lid=1&aid=1&pid=1

Svar #2
25. marts 2007 af arule (Slettet)

det der står efter linket skal i også tage med, altså indsætte efter I har trykket på linket...

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2007 af Dandoe (Slettet)

halv betyder du skal gange med en halv for at få den eksperimentelle.

Med den teoretiske skal du bruge tyngdeaccelerationen gange massen som accelerationen, så det hedder:
A=masse*tyngdeacc

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af denning (Slettet)

 til #3

Der vil Galilei godt nok være uenig med dig:

Galileis 2. faldlov:

Alle legemer falder med samme acceleration

(Denne acceleration er g, tyngdeaccelerationen)

Derimod, Newtons 2. lov:

Fres=m*g


Skriv et svar til: atwoods faldmaskine - bar kig :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.