Matematik

Hvad er regression? Kort og enkelt

25. marts 2007 af Koppel (Slettet)
Hejsa

Jeg sidder med en matematikopgave om funktioner og regressioner.
I min matC bog står der 3 linjer om regression, hvoraf intet er relevant.

Jeg har googlet det, men intet brugbart fundet.

Hvis en sød sjæl vil fortælle og forklare det basale om:
- Regression for sig selv.
- Liniær regression
- Potensregression
- og eksponentiel regression.

Mange tak - Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Regression er problemet at finde den bedste løsning til et system af ligninger uden nogen løsning. Med den bedste løsning mener man den løsning hvor forskellen mellem den løsning man får og de observerede værdier er mindst muligt.

Hvis for eksempel du har et sæt af ligninger:
x1+x2=1
2x1+2x2=2
3x1+3x2=2
Så kan disse ikke løses, men ved at lave regression på ligningssystemet kan man finde et bud på en løsning. Hvordan man gør kan du se her:
http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Mathematics/18-06Spring-2005/VideoLectures/index.htm , lecture 16.

Jeg er ikke klar over om der findes regression som er ikke lineære. Så vidt jeg ved så estimerer man ikke lineære sammenhænge ved at bringe dem på lineær form.

Potensfunktioner y=bx^a kan jo skrives logy=logb+alogx
og eksponentielfunktioner y=ba^x kan skrives
logy=logb+xloga, så begge funktioner kan estimeres med lineær regression ved at transformere dem.

Svar #2
25. marts 2007 af Koppel (Slettet)

Mange tak for svaret.
Dog synes jeg det er ret indviklet.
Jeg er ret dårlg til matematik, og har det som sagt kun på c-niveau.

Så hvis du har mulighed for at forklare det lidt mere sort på hvidt, ville jeg være glad.

Lige et spørgsmål til. I opgaveformuleringen bliver der bl.a. stillet spørgsmålet: "Få excel til at lave regression fra eksempel 14 side 10 i MatC. Får du samme resultat som bogen?"

- Når jeg skal lave regression i excel, menes der så at jeg skal lave en graf?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Tjah. Jeg synes du skal se videoen på linket, hvis du vil se mere præcist hvad regression er grafisk.
Regression i excel: Du har nogle data,
- indtast dem koordinatvis i to kolonner
- marker dem og tryk på diagram (xy-plot) og bed excel om at lave grafen
- Marker punkterne i grafen og højreklik: vælg tendenslinie. Tendenslinien er netop den linie man beregner ved at lave en lineær regression

Svar #4
25. marts 2007 af Koppel (Slettet)

Okay, det vil jeg kigge på.

Hvilken en af videoerne er det? De har jo ikke numre

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2007 af Madsst (Slettet)

"Least squares and projection"

Brugbart svar (2)

Svar #6
04. december 2010 af vendborg (Slettet)

 Regression betyder "at gå tilbage". Praktisk betyder det, at man i terapien bliver guidet tilbage til et tidligere tidspunkt, hvor man har indlært en bestemt overbevisning, som stadig styrer følelser, tanker eller handlemønstre. Det kan både være i dette liv eller et tidligere liv.

 


Skriv et svar til: Hvad er regression? Kort og enkelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.