Matematik
en funktion
25. marts 2007 af
barbie_girl (Slettet)
En funktion er givet ved
f(x)=x^2+1/x, x>0.
a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f,hvor tangenthældninen er -3.
Hvordan skal jeg gøre det?
f(x)=x^2+1/x, x>0.
a) Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f,hvor tangenthældninen er -3.
Hvordan skal jeg gøre det?
Svar #1
25. marts 2007 af Lurch (Slettet)
hældningen i ethvert punkt angives af funktionens afledte, f'(x)
så se på ligningen -3 = f'(x)
så se på ligningen -3 = f'(x)
Svar #2
25. marts 2007 af barbie_girl (Slettet)
2x-1/x^2=-3
x=-1 eller x=1/2
er koordinatsættet(o;1/2)??
x=-1 eller x=1/2
er koordinatsættet(o;1/2)??
Skriv et svar til: en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
