Matematik
Hjælp m. lille vurdering og ret linie
28. marts 2007 af
Thingyman (Slettet)
Jeg kunne godt tænke mig hjælp med at forklare hvorfor, at hvis jeg har en ret linies ligning hvor b = 0, at man så kan forvente mine målinger ligger på en ret linie gennem (0,0). Bare en kort forklaring eller måske kunne I illustrere det med et lille eksempel.
Derudover, så undrede jeg mig egentlig bare over hvordan I ville beskrive en procentvis afvigelse fra en tabelværdi på 7,3 % når man skal finde en bølgelængde via nogle beregninger og målinger? Forholdsvis stor, har jeg skrevet - men lyder måske også lidt overdrevent :)
Sig til hvis I ikke forstår. Ellers så siger jeg tak på forhånd :)
Derudover, så undrede jeg mig egentlig bare over hvordan I ville beskrive en procentvis afvigelse fra en tabelværdi på 7,3 % når man skal finde en bølgelængde via nogle beregninger og målinger? Forholdsvis stor, har jeg skrevet - men lyder måske også lidt overdrevent :)
Sig til hvis I ikke forstår. Ellers så siger jeg tak på forhånd :)
Svar #1
28. marts 2007 af NoNick (Slettet)
1: Hvis b=0 i ligningen for en ret linie er ligningen: y=ax, hvis du sætter x=0 i ligningen får du y=0. Derfor kan du du forvente, at linien går gennem (x,y)=(0,0).
2: Tror man plejer at bruge at en afvigelse på omkring 5% er acceptabel. Jeg vil sige, at en afvigelse på 7,3% er markant.
2: Tror man plejer at bruge at en afvigelse på omkring 5% er acceptabel. Jeg vil sige, at en afvigelse på 7,3% er markant.
Skriv et svar til: Hjælp m. lille vurdering og ret linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
