Fysik

Frit fald - nemt

03. april 2007 af Leah (Slettet)
Hey

Egentligt meget nemt, men min hjerne er taget på ferie, så har brug for lidt hjælp.

Jeg kaster et æble ned mod jorden fra en bro. Der er 22 m mellem jorden og broen. Tyngdeaccelerationen er 9,8 m/s^2 og der ses desuden bort fra luftmodstanden.

Hvor lang tid tager det æblet at ramme jorden fra broen?

Når v_0= 0 og s_0 = 0 gælder v^2 = 2 * acc. * strækning

Dvs.

v^2 = 2 * (9,8m/s^2) * 22m
v^2 = 431,2 (hvad er enheden her?)
v = kvadratroden af 431,2
v = 20,7654 s

?????

Svar #1
03. april 2007 af Leah (Slettet)

.. Slet ingen som kan fortælle mig om det er rigtigt?
Forresten, med hvilken hastighed rammer æblet jorden?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2007 af mathon


s = ½*at^2

t = sqr(2s/a)

Svar #3
03. april 2007 af Leah (Slettet)

#2
Det giver 2,11... jeg forstår ikke. Er det til anden opgave? og hvad er enheden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2007 af mathon


t = sqr(2s/a) = sqr(2*22m/(9,82m/s^2))= 2,11 s

Svar #5
03. april 2007 af Leah (Slettet)

Mhh, ja, det har jeg regnet ud.
Dvs. 2,11 s er den tid det tager for æblet at ramme jorden?

Men er hastigheden v = 20,7654 s , rigtig regnet ud?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2007 af mathon

#5 JA!

Svar #7
03. april 2007 af Leah (Slettet)

Åhr, heldigvis.

Kan du hjælpe mig med min anden fysik-opgave? :/
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=327316

Skriv et svar til: Frit fald - nemt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.