Kemi
Er det korrekt?
06. april 2007 af
Jelly (Slettet)
Hej
Jeg har løst en opgave, men får ikke som facit. Håber I kan finde fejlen:
Ag+(aq) + 2NH3(aq) --> Ag(NH3)_2 (aq)
Sølvelektroden er tilsluttet voltmetrets positive indgang, mens referenceelektroden er tilsluttet den negative indgang. Referenceelektrodens elektrodepotential er 311mV.
1)
Beregn den aktuelle koncentration af sølvioner, når der er tilsat 14,5mL ammoniakvand.
Jeg ved at 14,5 mL: U_0/mv = 130 mV (aflæsning af graf)
Jeg ved at man skal bruge nernst ligning
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
Jeg har selv skrevet at:
0.130=0.800 - 0.0592*log( (1)/(x) )
når jeg isolere x så får jeg x= 2,07*10^11. Hvilket ser forkert ud.
Facit er at den aktuelle konc for Ag^+ er 0,2668 M ved 14,5 mL tilsat NH_3.
Hvad har jeg gjort galt.
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Jeg har løst en opgave, men får ikke som facit. Håber I kan finde fejlen:
Ag+(aq) + 2NH3(aq) --> Ag(NH3)_2 (aq)
Sølvelektroden er tilsluttet voltmetrets positive indgang, mens referenceelektroden er tilsluttet den negative indgang. Referenceelektrodens elektrodepotential er 311mV.
1)
Beregn den aktuelle koncentration af sølvioner, når der er tilsat 14,5mL ammoniakvand.
Jeg ved at 14,5 mL: U_0/mv = 130 mV (aflæsning af graf)
Jeg ved at man skal bruge nernst ligning
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
Jeg har selv skrevet at:
0.130=0.800 - 0.0592*log( (1)/(x) )
når jeg isolere x så får jeg x= 2,07*10^11. Hvilket ser forkert ud.
Facit er at den aktuelle konc for Ag^+ er 0,2668 M ved 14,5 mL tilsat NH_3.
Hvad har jeg gjort galt.
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Svar #1
06. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Koncentrationen kan aldrig være 0,27 M!!!!! - tilsætning af ammoniak fører til dannelse af diaminioner, hvor koncentrationen af Ag+ bliver meget lav.
Hvis du måler 130 mv mod en reference elektrode med potentialet 311, bliver potentialet af Ag-elektroden 441 mV (130 + 311 mV)
D.v.s.:
0,441 = 0,8 + 0,059*log[Ag+]
Hermed bliver [Ag+] = 8,6*10^-7
Hvis du måler 130 mv mod en reference elektrode med potentialet 311, bliver potentialet af Ag-elektroden 441 mV (130 + 311 mV)
D.v.s.:
0,441 = 0,8 + 0,059*log[Ag+]
Hermed bliver [Ag+] = 8,6*10^-7
Skriv et svar til: Er det korrekt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
