Matematik

egenskaberne ved logaritmefunktionerne.

07. april 2007 af -mial- (Slettet)
Nogen der hurtigt kan definere egenskaberne ved logaritmefunktionerne. Bare kort og hurtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2007 af Esbenps

log(1) = 0

log(ab) = loga + logb

log(a/b) = loga - logb

log(A) = 1, hvis A er grundtallet til logaritmen.

log(a^n) = n*loga

d(lnx)/dx = (lnx)' = 1/x

logx --> -oo for x --> 0+.

Kan ikke lige komme på flere umiddelbart...

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2007 af mathon


log(g) = 1

log(a*b) = log)a) + log(b)

log(1) = 0

log^-1(y) = g^y

log'(x) = k/x

Svar #3
07. april 2007 af -mial- (Slettet)

hvad så med log(b*10n)

Svar #4
07. april 2007 af -mial- (Slettet)

og gælder de sammen for ln ? :s

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2007 af Esbenps

De ovenstående regler gælder for alle logaritmefunktioner, så ja, det gælder også for den naturlige logaritmefunktion, som har grundtallet 'e'.

Hvad angår dit udtryk log(b*10n), kan du bare benytte formlerne. Fx:

log(b*10n) = logb + log10 + logn

log(b*10n) = log(10b) + logn

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2007 af mathon


hvad så med log(b*10n)

her menes "vist" log(b*10^n) (b<10) = log(b) + log(10^n) = log(b) + n*log(10) = log(b) + n, da log(10) = 1

log(b) er en decimalbrøk kaldet mantissen

heldelen n kaldes karakteristikken

Svar #7
08. april 2007 af -mial- (Slettet)

Kan ikke få log(b*10n) = logb + log10 + logn

log(b*10n) = log(10b) + logn
til at passe

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2007 af Esbenps

Ah okay.

-mial-, du skal huske at skrive 10^n hvis du vil vise, det er en eksponent. Ellers er meningen en lidt anden...

Svar #9
09. april 2007 af -mial- (Slettet)

jah den er jeg godt klar over :P
Men har godt nok lidt svært ved at forstå den alligevel. :)

Skriv et svar til: egenskaberne ved logaritmefunktionerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.