Matematik
ligning for parallel tangent
09. april 2007 af
rix-iversen (Slettet)
f(x) = 1/3x^3-3x+1
ligning for tangent i P(-3,1):
y=6x+19
Jeg skal nu finde dens parallelle tangent:
Altså y=6x+b
Men hvordan finder jeg b?
På forhånd tak
ligning for tangent i P(-3,1):
y=6x+19
Jeg skal nu finde dens parallelle tangent:
Altså y=6x+b
Men hvordan finder jeg b?
På forhånd tak
Svar #1
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Tangenten har hældningskoefficienten 6, hvilket betyder at f'(x0), hvor x0 er det punkt hvor tangenten skærer grafen, må være lig 6.
Du finder altså f'(x), løser f'(x)=6, som bliver en andengradsligning med to løsninger. Den ene løsning er -3, den anden er så x-koordinatet for røringspunktet. y-koordinatet kan du finde ved som f(x0), og så burde det være muligt at bestemme b.
Du finder altså f'(x), løser f'(x)=6, som bliver en andengradsligning med to løsninger. Den ene løsning er -3, den anden er så x-koordinatet for røringspunktet. y-koordinatet kan du finde ved som f(x0), og så burde det være muligt at bestemme b.
Skriv et svar til: ligning for parallel tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
