Matematik

Vigtigt -

11. april 2007 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil kigge denne opgave igennem - den er meget vigtig og til i morgen.

Er især i tvivl om 1.d, den sidste opgave i nr. 2 og en lille smule i tvivl om opgave 4 er rigtigt, men ikke så meget som det andet.

Link:
Opgave 1-2: http://peecee.dk/?id=39300
Opgave 3-4: http://peecee.dk/?id=39300

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af Peter_F (Slettet)

Opgave 1d er forkert...

Opgaveteksten:
"Bestem de værdier af tallet b, for hvilke værdimængden for funktionen f er ]-uendelig;3]"

Nøgleordet er "er". Værdimængden skal netop være ]-uendelig;3].

f(x)=-x^2+bx+2 fremstiller en "sur" parabel. Derfor skal parablens y-toppunktskoordinat være 3.

Toppunktet:
T=(-b/2a , -d/4a)

Heraf fås:
-d/4a=3

-(b^2-4*(-1)*2)/4*(-1) = 3

-b^2-8=-12

b^2=4

b=-sqrt(4)=-2

b=sqrt(4)=2

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se det spørgsmål spørger han om i to links, nu har du jo regnet opgaven for ham, det lærer han næppe meget af. Jeg forklarede ham hvordan han selv kunne løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2007 af Peter_F (Slettet)

#2 Det er jeg meget ked af!

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2007 af Peter_F (Slettet)

Tror også den sidste i 2'eren er forkert. Du bliver bedt at finde et nyt areal der er større end det du lige har fundet. Det får du ikke...

Svar #5
11. april 2007 af Hans4444 (Slettet)

#4:

Hvordan ville du så løse den sidste i nr. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2007 af Peter_F (Slettet)

Min fejl! Det areal du finder til sidst er selvfølgelig større end det første areal du finder...

Svar #7
11. april 2007 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Ellers nogle ting du kan se?

Skriv et svar til: Vigtigt -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.