Fysik
Bremsende biler (er det jeg har lavet rigtigt?)
12. april 2007 af
dansemyg2 (Slettet)
To biler kører hen ad en vej. Bil A kører med hastigheden 50km/h og bil B med 60km/h. Da de er på linie bremser begge biler med en acceleration på -2,8 m/s^2.
Hvor lang tid tager nedbremsningen af bil A?
t=180m/s/2,8m/s^2=64s.
hvad er Bs hastighed da A holder stille?
v(64)=x-2,8m/s^2(gange)64
x=2,8m/s^2(gange)64=180m/s=50km/h
Kan disse svar passe og hvad søren gør jeg ved det sidste spørgsmål?:
Hvor langt kører de to biler under nedbremsningen?
Hvor lang tid tager nedbremsningen af bil A?
t=180m/s/2,8m/s^2=64s.
hvad er Bs hastighed da A holder stille?
v(64)=x-2,8m/s^2(gange)64
x=2,8m/s^2(gange)64=180m/s=50km/h
Kan disse svar passe og hvad søren gør jeg ved det sidste spørgsmål?:
Hvor langt kører de to biler under nedbremsningen?
Svar #1
12. april 2007 af Riemann
1)
accelerationen er -2.8 m/s^2.
Hastigheden skal sænkes med 50 km/t=13.888 m/s
Dvs.,
t = [ændring i hastighed]/[acceleration]=-13.888/-2.8 =4.96 s
(undskyld at jeg ikke skrev enheder i mellemregningerne!)
2)
starthastigheden (v0) for den anden bil er 60 km/h = 16.666666 m/s og accelerationen er a=-2.8 m/s.
Der gælder:
s = 0.5*a*t^2+v0*t
hvor s angiver den tilbagelagte vejlængde.
Ved indsættelse af a og v0 kan s findes.
accelerationen er -2.8 m/s^2.
Hastigheden skal sænkes med 50 km/t=13.888 m/s
Dvs.,
t = [ændring i hastighed]/[acceleration]=-13.888/-2.8 =4.96 s
(undskyld at jeg ikke skrev enheder i mellemregningerne!)
2)
starthastigheden (v0) for den anden bil er 60 km/h = 16.666666 m/s og accelerationen er a=-2.8 m/s.
Der gælder:
s = 0.5*a*t^2+v0*t
hvor s angiver den tilbagelagte vejlængde.
Ved indsættelse af a og v0 kan s findes.
Svar #2
12. april 2007 af dansemyg2 (Slettet)
Okay mange tak. Men hvordan finder jeg så Bs hastighed når A holder stille, altså efter 4,96 sekunder?
Skriv et svar til: Bremsende biler (er det jeg har lavet rigtigt?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
