Matematik

Ligning for tangent (parabel)

15. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har denne ligning for en parabel:

y=x^2+6x+5

Jeg skal så bestemme en ligning for tangenten t til parablen i punktet P(-2,-3)

Er det korrekt at jeg skal bruge denne formel?:

f(x)=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Hvis ja, hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af eightx2 (Slettet)

Ja, du skal bruge den formel..

Dit punkt er (x0,f(x0))=(-2,-3).
Og så skal du først finde f'(x), for derefter at kunne finde f'(x0)=f'(-2).

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af mathon

JA

f'(x) = 2ax + b

(xo,yo) = (-2,-3)

f'(-2)???

f(-2) = -3

y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0) ???

Svar #3
15. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, så f'(x) må være = 2x+6

Men skal jeg så indsætte "-2" i f'(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2007 af eightx2 (Slettet)

Ja

Svar #5
15. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Så den endelige formel bliver altså?:

f(x)=-3+2*(x-(-2)) ?

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2007 af mathon

ja

reduceret til

y = 2x + 1

Svar #7
15. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Og y = 2x + 1 er så den endelige tangent-ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2007 af mathon


Nemlig

Svar #9
15. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Mange tusind tak!

Skriv et svar til: Ligning for tangent (parabel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.