Matematik

Nem integral opg, men spørgsmål til udtryk

15. april 2007 af Merit-HB (Slettet)
Jeg har en integral opgave der lyder:

f(x) = x^3-4x

Koordinatsystemets førsteakse og grafen for funktionen f afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M_1 og i fjerde kvadrant en punktmængde M_2, der hver har et areal.

a) bestem arealet af punktmængden M_1 (den her kan jeg godt selv regne ud, når blot jeg ved hvad "kvadranter" er ? har glemt det igen, men mener det er hver kasse i et XY-system talt mod urets retning startet fra øvre højre kasse)


b) Gør rede for, at arealet af M_2 er lig med arealet af M_1

Hmm for det første ved jeg ikke helt hvordan jeg matematisk kan argumentere for Integralets grænser, altså nedre grænse vil selvfølgeligt! være 0

Men øvre grænse i de forskellige kvadranter hvordan kan jeg argumentere for hvad de vil være.

Når jeg ved hvordan jeg kan finde de øvre og nedre grænser i kvadranterne, skulle det være en smal sag at gøre rede for at arealet af M_2 og M_1 er lig hinanden, da det vel blot er at regne integralet ud for dem begge og vise de er lig hinanden.

Hjælp !

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af mathon


benyt f(x) = x^3-4x = x(x-2)(x+2)

punktmængderne afgrænses således af

M_1 x_nedre = -2 og x_øvre = 0

M_2 x_nedre = 0 og x_øvre = 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=40080

Skriv et svar til: Nem integral opg, men spørgsmål til udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.