Matematik
Med hensyn til Integraler og udregning af areal, kort grundlæggende spg.
16. april 2007 af
Merit-HB (Slettet)
I forlængelse af denne her opgave -
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=331409
Jeg skal udregne arealet for integralet
0
S x^3-4x hvilket jeg endeligt har fået til at give -4
-2
Og her kommer mit spørgsmål så, kan et areal være negativt ?
Altså jeg skal finde arealet for et integral for en graf.
Min intuition siger - Nej!
Har min intuition ret ? eller har jeg bare lavet regnefejl
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=331409
Jeg skal udregne arealet for integralet
0
S x^3-4x hvilket jeg endeligt har fået til at give -4
-2
Og her kommer mit spørgsmål så, kan et areal være negativt ?
Altså jeg skal finde arealet for et integral for en graf.
Min intuition siger - Nej!
Har min intuition ret ? eller har jeg bare lavet regnefejl
Svar #1
17. april 2007 af unobuno (Slettet)
hvis grafen lgger under y=0 vil det du beregner jo være negativt og du skal skifte fortegn... Jeg kan dog ikke følge dit link... men hvis garfen ligger under nul skal du skift fortegn
Svar #2
17. april 2007 af Esbenps
Du har lavet en regnefejl. Integralet skal give 4:

^4-2 \cdot (-2)^2) = -1/4 \cdot 16 + 2 \cdot 4 = -4+8=4 $)
Men i øvrigt, så er bestemte integraler ikke defineret som arealet under grafen. Det kan bare identificeres som dette. Hvis man faktisk fik en negativ værdi for et integral, så er arealet så lig den numeriske værdi af den fundne værdi.
Man kan jo fx ændre et integrals værdi ved at ombytte grænserne. Dette bør jo ikke ændre værdien for arealet!
Men i øvrigt, så er bestemte integraler ikke defineret som arealet under grafen. Det kan bare identificeres som dette. Hvis man faktisk fik en negativ værdi for et integral, så er arealet så lig den numeriske værdi af den fundne værdi.
Man kan jo fx ændre et integrals værdi ved at ombytte grænserne. Dette bør jo ikke ændre værdien for arealet!
Skriv et svar til: Med hensyn til Integraler og udregning af areal, kort grundlæggende spg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
