Matematik
Nemme andengradsligninger
17. april 2007 af
kenano (Slettet)
Hej.. er der nogen vil rette om mine tre udregninger for neden er rigtige. Jeg ved ikke hvordan man laver kvadratrods-tegnet.. så jeg har bare skrevet "kvadratroden af". Håber i vil svare hurtigst muligt:
1)
2x^2+7x-15=0
a=2,b=7,c=-15
diskriminant= 7^2-4*2*-15
diskriminant= 169
d>0 , altså to løsninger
x= 7+kvadratroden af 169/2*2 og
x= -7-kvadratroden af 169/2*2
x=1,5 v x= -5
2)
3x^2-24x+48=0
a=3,b=-24,c=48
diskriminant= -24^2-4*3*48
diskriminant= 0
d=0 , altså én løsning
x= 24/2*3
x= 4
3)
3x^2+6=-6x
jeg vil tage 6x om på den anden side, da ligningen skal være lig med 0
3x^2+6x+6=0
diskriminant=6^2-4*3*6
diskriminant= -36
d<0 , altså ingen løsninger
1)
2x^2+7x-15=0
a=2,b=7,c=-15
diskriminant= 7^2-4*2*-15
diskriminant= 169
d>0 , altså to løsninger
x= 7+kvadratroden af 169/2*2 og
x= -7-kvadratroden af 169/2*2
x=1,5 v x= -5
2)
3x^2-24x+48=0
a=3,b=-24,c=48
diskriminant= -24^2-4*3*48
diskriminant= 0
d=0 , altså én løsning
x= 24/2*3
x= 4
3)
3x^2+6=-6x
jeg vil tage 6x om på den anden side, da ligningen skal være lig med 0
3x^2+6x+6=0
diskriminant=6^2-4*3*6
diskriminant= -36
d<0 , altså ingen løsninger
Skriv et svar til: Nemme andengradsligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
