Matematik
f'(x) rettelser
17. april 2007 af
Sannaen (Slettet)
Kan det passe at:
c)( 8x ^ 7 ) – ( 5x ^ 2)
f’(x) = (8*7*x^(7-1)) – (5*2*x^(2-1)) = 56x^6 – 10x^1 = 3.08x^10
f'(x) =
Og kan dette passe?
d)1 / x
F= f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x)*f’(x) – g’(x)*f(x))/(g(x))^2
f’(x) = (x*1 – 0*1)/(x^2) = x/(x^2)
f'(x) =
c)( 8x ^ 7 ) – ( 5x ^ 2)
f’(x) = (8*7*x^(7-1)) – (5*2*x^(2-1)) = 56x^6 – 10x^1 = 3.08x^10
f'(x) =
Og kan dette passe?
d)1 / x
F= f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x)*f’(x) – g’(x)*f(x))/(g(x))^2
f’(x) = (x*1 – 0*1)/(x^2) = x/(x^2)
f'(x) =
Svar #2
17. april 2007 af Esbenps
I c) er det rigtigt hertil:
f’(x) = (8*7*x^(7-1)) – (5*2*x^(2-1)) = 56x^6 – 10x^1
Jeg kan ikke se hvordan du kommer til 3.08x^10.
I d): Du har byttet om på f og g. f(x) = 1 og g(x) = x. Resultat bør blive -1/x^2.
f’(x) = (8*7*x^(7-1)) – (5*2*x^(2-1)) = 56x^6 – 10x^1
Jeg kan ikke se hvordan du kommer til 3.08x^10.
I d): Du har byttet om på f og g. f(x) = 1 og g(x) = x. Resultat bør blive -1/x^2.
Svar #3
17. april 2007 af mathon
c)
f'(x) = 56*x^6 – 10*x^1
f''(x) = 56*6*x^(6-1) - 10*x^(1-1) = 336x^5 - 10*x^0=
336x^5 - 10*1 = 336*x^5 - 10
d)
f(x) = x^(-1)
f'(x) = (-1)*x^(-1-1) = (-1)x^(-2)
f''(x) = (-1)*(-2)*x^(-2-1) = 2*x^(-3) = 2/x^3
f'(x) = 56*x^6 – 10*x^1
f''(x) = 56*6*x^(6-1) - 10*x^(1-1) = 336x^5 - 10*x^0=
336x^5 - 10*1 = 336*x^5 - 10
d)
f(x) = x^(-1)
f'(x) = (-1)*x^(-1-1) = (-1)x^(-2)
f''(x) = (-1)*(-2)*x^(-2-1) = 2*x^(-3) = 2/x^3
Svar #4
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)
Okay... Tak for hjælpen allesammen
#3 Jeg forstår ikke helt, hvorfor du i d skriver:
f(x) = x^(-1)
#3 Jeg forstår ikke helt, hvorfor du i d skriver:
f(x) = x^(-1)
Skriv et svar til: f'(x) rettelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
