Matematik
Hjælp til et stykke! (9. klasse)
17. april 2007 af
Alkymisten (Slettet)
Sidder her og laver min mat opgave, men er dog havnet i en lidt vanskelig situation! Jeg er nået til et stykke, der volder mig lidt besvær, så håber på lidt hjælp her inde fra!
Det drejer sig om stykke 2.4 fra denne opgave: http://peecee.dk/?id=40204
PS: Der kan gå op til 10sek. før billedet vises. For optimal billedevisning, klik da på "forstørre billede".
Det drejer sig om stykke 2.4 fra denne opgave: http://peecee.dk/?id=40204
PS: Der kan gå op til 10sek. før billedet vises. For optimal billedevisning, klik da på "forstørre billede".
Svar #1
17. april 2007 af mathon
1) beregn massen i ton af 340000 A-4 ark
2) beregn energibesparelsen i kWh, når besparelsen er (7400-3600)kWh/ton
Svar #2
17. april 2007 af Esbenps
Du ved at ét A4-ark vejer 5g. Der bruges i alt 340000 ark, hvilket giver en total vægt på 340000*5g = 1700000g = 1,7ton. Du kan nu udregne hvor meget energi der bruges på at fremstille henholdsvis nyt papir og genbrugspapir:
Nyt papir koster 7400kWh/ton (7400kiloWatt-timer pr. ton).
Genbrugspapir koster 3600kWh/ton.
Da skolen skal bruge 1,7ton papir, bliver energiforbrugt:
Nyt papir: 7400kWh/ton * 1,7ton = 12580kWh
Genbrugspapir: Ja, prøv at regne den ud selv nu.
Besparelsen er så forskellen mellem de to energiforbrug...
Nyt papir koster 7400kWh/ton (7400kiloWatt-timer pr. ton).
Genbrugspapir koster 3600kWh/ton.
Da skolen skal bruge 1,7ton papir, bliver energiforbrugt:
Nyt papir: 7400kWh/ton * 1,7ton = 12580kWh
Genbrugspapir: Ja, prøv at regne den ud selv nu.
Besparelsen er så forskellen mellem de to energiforbrug...
Svar #3
17. april 2007 af Alkymisten (Slettet)
hmm ok! :) mange tak! Men i tilfælde af komplikationer, bliver jeg nød tiæl at forstyr igen!
Skriv et svar til: Hjælp til et stykke! (9. klasse)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
