Matematik
Nem opgaver:) hjælp mig søde mennesker:)
18. april 2007 af
Skat1 (Slettet)
hej..
her er der nogle opgaver som i sikker synes er nemme, men kan ikke finde ud af dem, og faktisk skuffet over mig selv, men ja matematik er ikke min stærke side.
forresten går i 9. klasse, det ville være en stor hjælp hvis i skrev hvordan i gjorte.
1.skriv som uforkorteli brøk:
37,5%?
2. hvor mange procent er 36 ud af 48?
3. hvor mange procent er 12 ud af 36?
Hvad er helheden?
17% udgår 34
100% = kr?
sorter brøkerne efter størrelse? (brøker?
2 6 1 3 1 7
- - - - - -
15 18 4 7 9 8
Keneth har fået løsnstigning fra 50kr i timen til 52 i timen. hvor mange procent er lønstigeningen?
her er der nogle opgaver som i sikker synes er nemme, men kan ikke finde ud af dem, og faktisk skuffet over mig selv, men ja matematik er ikke min stærke side.
forresten går i 9. klasse, det ville være en stor hjælp hvis i skrev hvordan i gjorte.
1.skriv som uforkorteli brøk:
37,5%?
2. hvor mange procent er 36 ud af 48?
3. hvor mange procent er 12 ud af 36?
Hvad er helheden?
17% udgår 34
100% = kr?
sorter brøkerne efter størrelse? (brøker?
2 6 1 3 1 7
- - - - - -
15 18 4 7 9 8
Keneth har fået løsnstigning fra 50kr i timen til 52 i timen. hvor mange procent er lønstigeningen?
Svar #1
18. april 2007 af Riemann
1)
37.5 % = 75/2 %
(har bare forlænget "brøken med 2")
2)
Divider den lille med den store og gang med 100%:
36/48*100%
3)
Gør ligesom i 2)
37.5 % = 75/2 %
(har bare forlænget "brøken med 2")
2)
Divider den lille med den store og gang med 100%:
36/48*100%
3)
Gør ligesom i 2)
Svar #2
18. april 2007 af Sicma (Slettet)
#1....
1)
75/2% kan skrives som 75/200
Divider 75 med 25 = 3
Divider 200 med 25 = 8.
Altså er den laveste uforkorte lige brøk lig med 3/8.
1)
75/2% kan skrives som 75/200
Divider 75 med 25 = 3
Divider 200 med 25 = 8.
Altså er den laveste uforkorte lige brøk lig med 3/8.
Svar #3
18. april 2007 af Sicma (Slettet)
Hvad er helheden?
17% udgør 34
100% = kr?
Metode 1:
Find 1%. 34/17 = 2.
Det vil sige at 1% svarer til 2. Altså må 100% være 100*2 = 200
Metode 2:
Opstil det som en ligning:
34/17 = x/100 , Find x.
x isoleres
x = (34*100/17)
x = 200
__________________________
Sorter brøkerne efter størrelse.
(2/15), (6/18), (1/4), (3/7), (1/9), (7/8)
Se brøkerne som tælleren (øverste) divideret med nævneren (nederste). Udregn værdierne på en lommeregner og sorter efter størrelse.
Eks.
2 divideret med 15 = 0,133
6 divideret med 18 = 0,333
Altså er (6/18) større end (2/15)
____________________________
Kenneth har fået en løsnstigning fra 50 kr i timen til 52 kr i timen. Hvor mange procent er lønstigningen?
Hans løn er steget med 2 kr i timen. (52 kr - 50 kr) = 2 kr.
(2/50)*100% = 4%
17% udgør 34
100% = kr?
Metode 1:
Find 1%. 34/17 = 2.
Det vil sige at 1% svarer til 2. Altså må 100% være 100*2 = 200
Metode 2:
Opstil det som en ligning:
34/17 = x/100 , Find x.
x isoleres
x = (34*100/17)
x = 200
__________________________
Sorter brøkerne efter størrelse.
(2/15), (6/18), (1/4), (3/7), (1/9), (7/8)
Se brøkerne som tælleren (øverste) divideret med nævneren (nederste). Udregn værdierne på en lommeregner og sorter efter størrelse.
Eks.
2 divideret med 15 = 0,133
6 divideret med 18 = 0,333
Altså er (6/18) større end (2/15)
____________________________
Kenneth har fået en løsnstigning fra 50 kr i timen til 52 kr i timen. Hvor mange procent er lønstigningen?
Hans løn er steget med 2 kr i timen. (52 kr - 50 kr) = 2 kr.
(2/50)*100% = 4%
Skriv et svar til: Nem opgaver:) hjælp mig søde mennesker:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
