Matematik

integral, længe siden

18. april 2007 af Stine pigen (Slettet)
Er det rigtigt regnet ud for denne intelgral her:

ligningerne f(x)=x^2-2x og y=3 afgrænser et punktmængde som areal af det der skal findes.

jeg finder skæringen mellem disse to ligninger ved at sætte dem lig hinanden.

Det gør den ved -1 og 3. Jeg finder s.funktionen til f(x) som er F(X)=1/3x^3-x^2
3
[1/3x^3-x^2]
-1

Får den til at blive 2/3

Synes bare det er alt for lille areal.. kan det passe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2007 af cute_tiger (Slettet)

Det passer heller ikke..
Du skal finde skæringspunkterne, som du også har gjort, så skal du finde ud af om parablen på noget tidspunkt antager negative værdier, hvilket den gør, og så skal du finde arealet af punktmængden under x-aksen og arealet af punktmængden over x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2007 af cute_tiger (Slettet)

Arealet under x-aksen: integralet, nedre grænse=0 øvre grænse=2 af 0-f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2007 af cute_tiger (Slettet)

Arealet over x-aksen. Integralet, nedre grænse=-1 øvre grænse=3 af y=3 minus Integralet, nedre grænse=-1 øvre grænse=3 af f(x)
Hvis du eventuelt kan se en graf for dem begge, vil du måske kunne forstå hvorfor det gøres på denne måde.

Svar #4
18. april 2007 af Stine pigen (Slettet)

Ok jeg finder lige arealet for det negative område som i siger:

2
[1/3x^3-x^2]
0

(1/3*2^3-2^2)-(1/3*0^3-0^2)= -1,33

3
[1/3x^3-x^2]
-1


(1/3*3^3-3^2)-(1/3*(-1)^3-(-1)^2)=

=0-(-1,33)
=1,33

dvs 1,33+1,33 = 2,66

Kan det være svaret??

på forhånd tak

Svar #5
18. april 2007 af Stine pigen (Slettet)

come on!

Skriv et svar til: integral, længe siden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.