Matematik

9. klasses opgaver. hjælp:)

19. april 2007 af Skat1 (Slettet)
reducer udtrykkene:
5a+b-(3b-2a)
skal jeg så først tage a'erne og ligge sammen også b'erne bagefter?

ligninger:
14x-4=12x+8 ? hvordan ´løser jeg den.

x+6=12-6

2(x-2)=4

nogen der vil hjælpe mig?

brøkker:

1/2 * 1/4?
2*4 1/3?

håber i vil hjælpe.

Svar #1
19. april 2007 af Skat1 (Slettet)

hovsa glemt lige nogen.

1,6 + 1/5?
3 * 4/3?
1/4 ud af 164?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2007 af kleif

Q: 5a+b-(3b-2a)
A: 5a+b-3b+2a
7a-2b

Q: 14x-4=12x+8
A: 2x=12
x=6

Q: x+6=12-6
A: x=0

Q: 2(x-2)=4
A: 2x-4=4
2x=8
x=4

Q: 1/2 * 1/4
A: 2/4 * 1/4
2/16
1/8

Q: 2*4 1/3
8 2/3

Q: 1,6 + 1/5
A: 8/5 + 1/5
9/5

Q: 3 * 4/3?
12/3
4

Q: 1/4 ud af 164
A: 164/4 = 41

Svar #3
19. april 2007 af Skat1 (Slettet)

mange tak, men det vil være en stor hjælp hvis du forklarer hvordan du gjorte med ligningerne og brøkkerne?

Svar #4
19. april 2007 af Skat1 (Slettet)

19-3x=15x-17
12x=2
x=6?
er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2007 af kleif

Nej, men nu skal jeg prøve at forklare dette eksempel :o)

19-3x = 15x-17

først flytter vi alle x-erne over på den ene side:

19 = 15x+3x-17
19 = 18x-17

Læg mærke til at jeg addere (plusser) de 3x med de 15x, det gør jeg fordi, når en værdi går fra den ene side af lighedstegnet til den anden side, så får den modsat fortegn.

(fx hvis 0 = 1x - 1, det giver 1 = 1x)

Dernæst flytter jeg alle de "almindelige" tal over på den modstatte side af x:

19+17 = 18x
36 = 18x

Dernæst kan jeg forkorte ligningen, ved at dividere med 18 på begge sider af lighedstegnet:

(36/18) = (18x/18)
2 = 1x




Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2007 af Esbenps

#4
Nej. Metode:

19-3x = 15x-17

Nu lægges der 17 til på begge sider:

36-3x = 15x

Nu lægger vi 3x til på begge sider:

36 = 18x

Nu dividerer vi med 18 på begge sider:

x = 36/18 = 2

Svar #7
19. april 2007 af Skat1 (Slettet)

9x-9= 3x+3
9x+3x+3=9?
er det rigtig begyndt?
forstår det bare ikke:/

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2007 af sashii

brøker:

1/2 * 1/4 = 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2007 af Romulus (Slettet)

#7
9x - 9 = 3x + 3 <=>
6x = 12 <=>
x = 2

#8
1/2 * 1/4 = 1/8

Skriv et svar til: 9. klasses opgaver. hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.