Matematik

Eksponentiel vækst!

20. april 2007 af michael_gade88 (Slettet)
Hej!

Lige to spørgsmål:

1. En eksponentiel funktion er konstant når a= 1. HVORFOR?

2. En eksponentiel udvikling på formen f(x)= a^x skærer i to punkter, som du uden at tegne den kan bestemme - hvilke, og begrund!
Jeg tror det er noget med at x= 1, men hvordan begrunder man lige det - og hvordan bestemmes punkterne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2007 af hvadmeddet (Slettet)

1. En eksponentiel funktion har formen f(x)=a^x. For a=1 fås f(x)=1^x. 1^x er en for alle x.

2. Prøv at indsætte x=0 og x=1 som funktionsværdier.

Svar #2
20. april 2007 af michael_gade88 (Slettet)

Jeg synes altså ikke, jeg kommer meget videre ved at ndsætte x= 0 og x= 1 som funktionsværdier.. Hvorfor skal man lige indsætte x=0 og x=1?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2007 af hvadmeddet (Slettet)

a^1=a

a^0=1

Skriv et svar til: Eksponentiel vækst!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.