Matematik

Vinkel ml. linie & 1.akse

22. april 2007 af LeaBea (Slettet)
Opgaven lyder:

En linje l har ligningen: 3x + 6y + 5 = 0
Beregn den spidse vinkel mellem l og førsteaksen.

Hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Riemann

Hvis man har en linie med ligningen,

y=a*x+b

så er a=tan(v)

hvor v er vinklen mellem førsteaksen og linien (tegn evt. en figur og indse dette!).

Skriv et svar til: Vinkel ml. linie & 1.akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.