Matematik

differensialligninger af 2. orden HJÆLP

22. april 2007 af Niels007 (Slettet)
Hejsa, jeg har et par opgaver som skal afleveres på tirsdag. Ville sætte STOR pris på, hvis nogen kunne give en hånd for er i stor tidsnød!!

Opgave 1:
a)(UiO) find den generelle løsning til differensialligningen y''-y'-2y=0
b) find en partikulær løsning til y''-y'-2y=e^x
c) find en løsning til y''-y'-2y=e^x sådan så y(0)=y'(0)=2

Opgave 2:
a) Find den generelle løsning til y''-4y'+4y=0
b) Find løsningen til y''-4y'+4y=x, så y(0)=0, y'(0)=1

Opgave 3:
Find den generelle løsning til y''+2y'+5y=cosx


ALLE former for hjælp modtages med kyshånd!

Niels

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Esbenps

Er det fordi, du er gået i stå eller fordi du ikke har tid?

Hvis det er det første, så må du gerne lige skrive, hvor henne du går i stå, så jeg kan hjælpe, når jeg kommer hjem i morgen eftermiddag...

Godnat!

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2007 af TjooDk (Slettet)

Går i stå over det hele hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2007 af sigmund (Slettet)

Start med at læse i http://math.furman.edu/~dcs/book/c8pdf/sec84.pdf . Der er helt sikkert noget, du kan bruge. Siger ordet 'karakterligning' dig noget?

Svar #4
23. april 2007 af Niels007 (Slettet)

Jeg er meget usikker på, om hvorvidt det er rigtigt eller ej. Det ville være en stor hjælp hvis en af jer Sigmund eller Esbenps (gerne andre?!) ville tjekke det igennem.. !

http://www.megaupload.com/dk/?d=FSV6ERT8

Er først blevet færdig nu.. Har siddet og læst og læst og boxet og bakset med det siden kl 22.. :S



Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2007 af Riemann

1a er rigtig.

1b) er derimod ikke helt korrekt. Her skal du finde en løsning (gætte en løsning) til den inhomogene ligning og lægge denne løsning sammen med løsningen for den homogene løsning, som du fandt i 1a)

Jeg har ikke fået set på de andre opgaver

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#5 Du er tidligt oppe hihi

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2007 af Esbenps

#6
Jep, stodderen har intet liv!!

Svar #8
23. april 2007 af Niels007 (Slettet)

Bortset fra et par enkelte fejl, så er jeg ret sikker på at de to sidste opgaver er rigtige.. Så hvis i vil lægge hovedvægt på første opgave ville jeg være glad!

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2007 af Riemann

#6
Der er hårdt, når man skal med toget kl 7 om natten ;)

#7
Esbenps, du er en r*vsnaps og du ved det godt!

Og i øvrigt er dette ikke negativt at være en stodder...

#8
angående b-opgaven:

Den rigtige metode er først at løse den homogene ligning. Hermed får du det samme som du fik i opgave a.

Du skal herefter finde en partikulær løsning; dvs., du skal gætte en løsning til, y''-y'-2y=e^x

Prøv at indsætte y=k*e^x og bestem konstanten k så k*e^x er en løsning.

Herefter er fuldstændige løsning givet ved

y(x)=A*exp(-x)+B*exp(2x)+k*exp(x)

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#9
Hvorfor er du så en stodder? (:

Skriv et svar til: differensialligninger af 2. orden HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.