Matematik

Rente rengning

23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med nogle få opgaver :) Og forklare hvordan fremgangsmåden er.

- Hvilken årlig rente svarer til en månedlig rente på 0,82%?

- Hvilken kvartalsvis rente svarer til en årlig rente på 3%

- en kapital på 870kr vokser til 1025kr. på 7 terminer. bestem terminsrenten.

- en kapital på 7500 kr. vokser til 11333 kr med en terminsrente på 3,5%. Bestem antallet af terminer.

Håber der er en der kan hjælpe, på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2007 af Shorty_k (Slettet)

en kapital på 7500 kr. vokser til 11333 kr med en terminsrente på 3,5%. Bestem antallet af terminer.

Det er eksponentielt vækst. du bruger formlen:
kn = k0* (1+r)^n

Kn er sluttallet dvs 1025
K0 er starttallet dvs 870
r er renten (den du skal finde)
n er antal terminer

Ligningen kommer til at hedde 1025=870* (1+r)^7

Så skal du bare løse den :)

en kapital på 7500 kr. vokser til 11333 kr med en terminsrente på 3,5%. Bestem antallet af terminer.

Du bruger stadig den samme formel: kn = k0* (1+r)^n

Kn er så 11333
k0 er 7500
r er 3,5 % dvs 0,035 (dividere med 100)
n er antallet af terminer du skal finde

Ligningen kommer til at hedde 11333=7500*(1+0,035)^n


Svar #2
23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)

Shorty_k mange tak :) Men jeg forstår ikke helt er det den sidste opgave du har løst på to forskellige måder?

Svar #3
23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)

Ligningen kommer til at hedde 1025=870* (1+r)^7 der står bestem antal terminer hvordan kan den så se sådan ud :)

Svar #4
23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)

undskyld forstå slet ikke hvad det er der står er der ikke rodet rundt i tallene?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2007 af Shorty_k (Slettet)

Nåårh nej ups.. den første er svaret på den her opg.

en kapital på 870kr vokser til 1025kr. på 7 terminer. bestem terminsrenten.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2007 af Shorty_k (Slettet)

Ok jeg prøver igen.. Fik vidst roddet rundt i det hele.

en kapital på 870kr vokser til 1025kr. på 7 terminer. bestem terminsrenten.

Ligningen kommer til at hedde:

1025=870* (1+r)^7

en kapital på 7500 kr. vokser til 11333 kr med en terminsrente på 3,5%. Bestem antallet af terminer.

11333=7500*(1+0,035)^n

Svar #7
23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)

Okay mange tak :) heh. Så har jeg ligningen men jeg forstår bare ikke helt hvordan jeg så finder ud af hvad r er i den første. Og hvad n er i den anden opgave? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2007 af Shorty_k (Slettet)

Det er jo det du skal finde

Den første opg skal løses sådan her:

1025= 8700* (1+r)^7
1025:870= (1+r)^7
1,1781= (1+r)^7
(Så tager du den syvende rod af 1,1781. Det bliver 1,0237.)

1,0237= 1+r
1,0237-1= r
0,0237= r
2,37% = r

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2007 af Shorty_k (Slettet)

11333=7500*(1+0,035)^n
11333:7500= (1+o,o35)^n
1,5111= 1,035^n
log(1,5111):log (1,035) = n
11,9 ~ 12 terminer = n

Svar #10
23. april 2007 af jacqueline-k (Slettet)

Når okay Mange tak :) så kan jeg se det, er lige begyndt på emnet og havde ikke forstået princippet Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Rente rengning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.