Matematik
To former for permutationer?
27. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Der findes to mennesker og to stole.
Multinomialkoefficienten angiver antallet af kombinationer:
(1-1) =1 . Det er en på hver stol.
(2-0)=1 . Det er to på en stol og en tom.
I alt = 2.
Antallet af permutationer:
(1-1) = 2
(2-0) = 2
I alt 4.
Den nye permutation er rækkefølgen på én stol.
(1-1) = 0
(2-0) = 2.
I alt = 2
Det samlede antal er 8
Multinomialkoefficienten angiver antallet af kombinationer:
(1-1) =1 . Det er en på hver stol.
(2-0)=1 . Det er to på en stol og en tom.
I alt = 2.
Antallet af permutationer:
(1-1) = 2
(2-0) = 2
I alt 4.
Den nye permutation er rækkefølgen på én stol.
(1-1) = 0
(2-0) = 2.
I alt = 2
Det samlede antal er 8
Svar #2
27. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvis man skal finde kombinationer+permutationer 1 tager man multinomialkoefficienten, men hvordan kan man lave en formel hvor man får
kombinationer+permutationer 1 +permutationer 2 ?
kombinationer+permutationer 1 +permutationer 2 ?
Svar #3
28. april 2007 af sheaf (Slettet)
Det er som sædvanligt yderst hemmeligt hvad du vil.
Multinomialkoefficienterne er givet ved n!/(k_1!k_2!...k_i!) og udtrykker antallet af forskellige permutationer af en mængde bestående af n elementer hvoraf kun i er forskellige; hvert af dem med multiplicitet k_j, 1<=j<=i.
I dit eksempel er n=4, k_1=k_2=2 så koeeficienter er i dette tilfælde 4!/(2!2!) = 6.
Uddyb dit spørgsmål, og vær for en gangs skyld omhyggelig og præcis.
Multinomialkoefficienterne er givet ved n!/(k_1!k_2!...k_i!) og udtrykker antallet af forskellige permutationer af en mængde bestående af n elementer hvoraf kun i er forskellige; hvert af dem med multiplicitet k_j, 1<=j<=i.
I dit eksempel er n=4, k_1=k_2=2 så koeeficienter er i dette tilfælde 4!/(2!2!) = 6.
Uddyb dit spørgsmål, og vær for en gangs skyld omhyggelig og præcis.
Svar #4
28. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Jeg skal nok prøve på at være mere eksakt.
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: To former for permutationer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
