Matematik
Løsning af ligning
29. april 2007 af
DanniBred (Slettet)
Er dette rigtigt?

Svar #1
29. april 2007 af Romulus (Slettet)
Nej, det er forkert..
Du skal gange med (x-2) på begge sider, dermed vil højre side være:
13*(x-2) = 13x-26
5 = 13x-26 <->
31 = 13x <->
x = 31/31
Du skal gange med (x-2) på begge sider, dermed vil højre side være:
13*(x-2) = 13x-26
5 = 13x-26 <->
31 = 13x <->
x = 31/31
Svar #2
29. april 2007 af Grud (Slettet)
Du skal huske at have en parentes om udtrykket du starter med at gange over:
5 / (x-2) = 13
5 = 13(x-2)
5 = 13x - 26
31 = 13x
x = 31 / 13 = 2,385
Du kan altid efterprøve dit resultat ved at indsætte dit fundne x. Så har du set:
5 / (0.5385 - 2) ikke giver 13 og dermed havde du vidst du har en fejl
5 / (x-2) = 13
5 = 13(x-2)
5 = 13x - 26
31 = 13x
x = 31 / 13 = 2,385
Du kan altid efterprøve dit resultat ved at indsætte dit fundne x. Så har du set:
5 / (0.5385 - 2) ikke giver 13 og dermed havde du vidst du har en fejl
Skriv et svar til: Løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
