Matematik
Komposant beregning
30. april 2007 af
Tysk-drengen (Slettet)
Hey, Takker for AL hjælp på forhånd.
Jeg skal beregne 2 komposanter: a(m) og a(n) idet vektore a=4 over 3.
Har tegnet den, hvor man kan aflæse dem, men jeg skal bruge en udregnings måde. Det er vidst noget med 2 ubekendte, med 2 ligninger.
a(m) har hældningen 2 (dvs. den går 1 til højre og 2 op, i et koordinat system)
a(n) har hældningen -1.
Det er alle de oplysninger der er...
(over alle aérne er der en pil (som indikere det er en vektorer))
Jeg har hjulpet nogen rundt omkring og det kunne værer dejligt hvis der var 1 der havde tid til mig :P (1000 tak for al den hjælp jeg kan få) / har søgt på nettet, og i bøget. men det var forvirrende, kunne ikke lige skbae et overblik / (thanks)
Jeg skal beregne 2 komposanter: a(m) og a(n) idet vektore a=4 over 3.
Har tegnet den, hvor man kan aflæse dem, men jeg skal bruge en udregnings måde. Det er vidst noget med 2 ubekendte, med 2 ligninger.
a(m) har hældningen 2 (dvs. den går 1 til højre og 2 op, i et koordinat system)
a(n) har hældningen -1.
Det er alle de oplysninger der er...
(over alle aérne er der en pil (som indikere det er en vektorer))
Jeg har hjulpet nogen rundt omkring og det kunne værer dejligt hvis der var 1 der havde tid til mig :P (1000 tak for al den hjælp jeg kan få) / har søgt på nettet, og i bøget. men det var forvirrende, kunne ikke lige skbae et overblik / (thanks)
Svar #1
30. april 2007 af mathon
se
Skal en kraft vektor_F opdeles i to kræfter, hvoraf vektor_F1 danner vinklen V1 med vektor_F og vektor_F2 danner vinklen V2 med vektor_F,
beregnes de numeriske værdier:
F1 = sin(V2)*F/sin(V1+V2)
og
F2 = sin(V1)*F/sin(V1+V2)
Svar #2
30. april 2007 af Tysk-drengen (Slettet)
Hmm, har notet det du har skrevet... kigger lige mine noter igennem og ser om jeg kan finde den udregning til vinklerne V1 og V2
Mange tak for hjælpen
Mange tak for hjælpen
Skriv et svar til: Komposant beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
