Matematik

gør rede for? og regneforskrift..

01. maj 2007 af kp89 (Slettet)
Hej..

har fået disse tal:

gennemsnitshøjde 100 106 112 118 124 129
gennemsnit vægt 15,6 17,4 19,4 21,6 23,9 26,1

fortsættelse for før: 134 139 144
28,6 31,0 33,9

derefter skal jeg:

a)Gør rede for, at gennemsnitsvægten som funktion af gennemsnitshøjden med god tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af formen f(x) = ba^x , hvor f(x) er gennemsnitsvægten (målt i kg), og x er gennemsnitshøjden (målt i cm)

b)Bestem regneforskriften for funktionen f(x)

nogle forslag ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af Grud (Slettet)

Hvis du kender programmet DUO så indsæt resultaterne, og vis grafen som en eksponentiel funktion. Da skal du bare vise at korrelationskoefficienten er tæt på 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2007 af Riemann

Du kan også plotte (gennemsnitshøjden, vægt) på logaritmisk papir og se at du får en ret linie..

Svar #3
01. maj 2007 af kp89 (Slettet)

ok.. tak til jer..

hvis man så skal finde forskriften, kan man så "bare" sætte tallene ind i sin stats list (tror jeg den hedder) på sin lommeregner og tage en Exp funktion og finde a og b værdien på den måde??

så det giver noget i stil med: y=b*a^x = 1,01775*2,6984^x... <--- kan det passe at det er svaret på b? den med forskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2007 af eda (Slettet)

Ja, det kan du sagtens.

Hvis du har en Ti89, så kan du indsætte dine tal fra tabellen ind på Statlist, og lave regression på den måde.
Det er R^2 du skal kigge på & på den måde kan du tolke om modellen er tilnærmelsesvis god nok.

Lommeregneren giver dig regneforskriften.

Skriv et svar til: gør rede for? og regneforskrift..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.